5 TIPS TIL AT SPARE PENGE PÅ DIT MADBUDGET
Mad kan desværre være forfærdeligt dyrt, og hvis du er en små fattig udeboende ligesom jeg, så er madbudgettet noget der skal spares lidt på. Jeg flyttede hjemmefra i juli måned sidste år, og jeg har efterhånden lært en masse gode tips til hvordan jeg sparer penge på mit madbudget. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele mine tips med jer.
1. Lav en madplan efter tilbuds avisen.
Hver søndag eller mandag sætter jeg mig ned, og kigger alle tilbuds aviserne igennem på min tilbuds app. Undervejs skaber jeg mig et overblik over, hvilke retter jeg kan lave ud fra det mad der er på tilbud. Derefter laver jeg en madplan, og ud fra den madplan skriver jeg en indkøbsliste. Det vigtige er, at du kun køber det, der står på listen, eftersom impulskøb i store mængder, kan gøre rigtig ondt på pengepungen. Ved siden af dette køber jeg kun ind 1-2 gange om ugen.
2. Spar på dine specialvarer.
Specialvarer er ofte lidt krydrede i prisen. Derfor skal man så godt som man kan spare lidt på dem. Sæt dig ned og find ud af, hvilke af dine specialvarer du kan lave selv. Du kan f.eks. lave din egen havremælk, hummus og dressinger. Jeg køber nærmest aldrig specialvarer længere, men hvis jeg gør, så er det fordi de er på tilbud. Irma og Meny har til tider alpro yoghurt på tilbud til 15 kr, hvilket jeg har svært ved at sige nej til. Oven i den økonomiske fordel ved at lave sine specialvarer selv, så er der også en miljømæssig årsag. Når du f.eks. laver din egen hummus så sparer du plastikpakken væk, og det er i følge min mening super godt.
3. Bag selv dit brød.
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke altid er lige god til, at bage mit eget rugbrød. Dog bager jeg altid mine egne boller og mit eget franskbrød. Gær, mel og vand er nemlig fantastisk billigt, og så kan man udover disse ingredienser komme gulerødder, kerner og nødder i hvis man har lyst. Jeg er selv rigtig glad for at bage gulerods boller i øjeblikket, men uanset hvilket brød du bager, kan du nærmest bruge det til alt. Du kan bruge det til madpakken, til en salat eller til suppe.
4. Lav - så ofte du kan - mad til 2 dage.
Lav en eller to gange om ugen mad til to dage. Det er ikke kun nemt, men det er også rigtig godt for din pengepung, eftersom gryderetter, supper osv. ofte er billige at lave. Kartoffel/porre suppe koster f.eks. kun omkring 40-50 kr at lave.
5. Medbring ALTID din egen frokost.
Det er helt utrolig hvor mange penge man kan spare, hvis man altid medbringer sin egen frokost i skole eller på arbejde. I november måned sidste år var jeg rigtig dårligt til, at medbringe min egen madpakke på arbejde. Det resulterede i, at mine små 30-40 kr. beløb hver dag, løb op i omkring 600 kr. KUN for frokost. Det er derfor forfærdeligt vigtigt at man tager mad med hjemmefra. Det er faktisk også super nemt at lave en madpakke. Jeg har 2 go-to madpakker, hvor madpakke nummer 1 består af rugbrød med hummus, agurk, gulerødder og saltede mandler. Og madpakke nummer 2 består af kogt fuldkorns pasta med pesto, ærter, majs, spinat og en hjemmebagt bolle.
Jeg håber i har kunne bruge mine tips til noget.
1. Lav en madplan efter tilbuds avisen.
Hver søndag eller mandag sætter jeg mig ned, og kigger alle tilbuds aviserne igennem på min tilbuds app. Undervejs skaber jeg mig et overblik over, hvilke retter jeg kan lave ud fra det mad der er på tilbud. Derefter laver jeg en madplan, og ud fra den madplan skriver jeg en indkøbsliste. Det vigtige er, at du kun køber det, der står på listen, eftersom impulskøb i store mængder, kan gøre rigtig ondt på pengepungen. Ved siden af dette køber jeg kun ind 1-2 gange om ugen.
Specialvarer er ofte lidt krydrede i prisen. Derfor skal man så godt som man kan spare lidt på dem. Sæt dig ned og find ud af, hvilke af dine specialvarer du kan lave selv. Du kan f.eks. lave din egen havremælk, hummus og dressinger. Jeg køber nærmest aldrig specialvarer længere, men hvis jeg gør, så er det fordi de er på tilbud. Irma og Meny har til tider alpro yoghurt på tilbud til 15 kr, hvilket jeg har svært ved at sige nej til. Oven i den økonomiske fordel ved at lave sine specialvarer selv, så er der også en miljømæssig årsag. Når du f.eks. laver din egen hummus så sparer du plastikpakken væk, og det er i følge min mening super godt.
3. Bag selv dit brød.
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke altid er lige god til, at bage mit eget rugbrød. Dog bager jeg altid mine egne boller og mit eget franskbrød. Gær, mel og vand er nemlig fantastisk billigt, og så kan man udover disse ingredienser komme gulerødder, kerner og nødder i hvis man har lyst. Jeg er selv rigtig glad for at bage gulerods boller i øjeblikket, men uanset hvilket brød du bager, kan du nærmest bruge det til alt. Du kan bruge det til madpakken, til en salat eller til suppe.
4. Lav - så ofte du kan - mad til 2 dage.
Lav en eller to gange om ugen mad til to dage. Det er ikke kun nemt, men det er også rigtig godt for din pengepung, eftersom gryderetter, supper osv. ofte er billige at lave. Kartoffel/porre suppe koster f.eks. kun omkring 40-50 kr at lave.
5. Medbring ALTID din egen frokost.
Det er helt utrolig hvor mange penge man kan spare, hvis man altid medbringer sin egen frokost i skole eller på arbejde. I november måned sidste år var jeg rigtig dårligt til, at medbringe min egen madpakke på arbejde. Det resulterede i, at mine små 30-40 kr. beløb hver dag, løb op i omkring 600 kr. KUN for frokost. Det er derfor forfærdeligt vigtigt at man tager mad med hjemmefra. Det er faktisk også super nemt at lave en madpakke. Jeg har 2 go-to madpakker, hvor madpakke nummer 1 består af rugbrød med hummus, agurk, gulerødder og saltede mandler. Og madpakke nummer 2 består af kogt fuldkorns pasta med pesto, ærter, majs, spinat og en hjemmebagt bolle.
Jeg håber i har kunne bruge mine tips til noget.
Kommentarer
Send en kommentar